Luc Steeno heeft een duidelijke boodschap: “Daar heeft niemand zaken mee”

Luc Steeno heeft zijn thuis altijd goed afgeschermd van de media. En dat doet hij nog altijd.

Er doet een virus de ronde op Messenger. Je krijgt een video van jezelf toegestuurd. Wanneer je de link opent, is je pc of smartphone besmet. De gebruiker krijgt twee verbaasde emoticons te zien met daarachter je naam en een link naar YouTube. Klik dus niet op het bericht en waarschuw de afzender van het bericht. Heel veel is er nog niet gekend over het virus.

Het regent klachten op de sociale media over het virus. Mensen krijgen een chatbericht van hun vrienden doorgestuurd wat het virus blijkt te zijn. 

WAT TE DOEN ALS JE HET BERICHT TOCH GEOPEND HEBT?

- Open je browser en controleer of er plugins zijn geïnstalleerd die je niet herkent. Is dit het geval, verwijder deze plugins dan direct.

- Ga op Facebook naar het app-overzicht. Onder het blokje 'Apps, websites en plug-ins' klik je op Bewerken > Uitschakelen.

- Verander je wachtwoord op Facebook. Als je hetzelfde wachtwoord ook op andere websites gebruikt, pas dan ook deze aan. Denk eraan voor elke website een ander wachtwoord te kiezen.

- Verwijder de betreffende berichten in Facebook Messenger. Mogelijk zijn ook namens jou berichten verstuurd, vergeet daarom niet ook je vrienden te waarschuwen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.