Klacht tegen zanger na beledigend lied over Maggie De Block: “Gemeen lied over gemeen mens”
Klacht tegen zanger na beledigend lied over Maggie De Block: “Gemeen lied over gemeen mens”
Foto: Photonews

Een Waalse protestzanger, Cédric Gervy, heeft afgelopen zondag op een festivalpodium een lied met beledigende songtekst gezongen over minister Maggie De Block. MR-senator Georges-Louis Bouchez vindt dat de man veel te ver gaat, en gaat een klacht indienen bij Unia.

De raadkamer boog zich gisteren over de zaak. De advocaten legden een verzoek neer voor bijkomende onderzoek, zo weet Het Laatste Nieuws. Het is al de tweede keer dat dit gebeurt.

De raadkamer moet beslissen of de zaak doorverwezen wordt naar de correctionele rechtbank. Het lijkt erop dat Van Sandes verdediging de zaak wil blijven rekken. De onderzoeksrechter heeft nu 15 dagen de tijd om te beslissen of hij al dan niet op dit verzoek zal ingaan. Als hij dat wel doet, kan dit de zaak maanden vertragen.

Doet hij dat niet, dan kunnen de advocaten tegen die beslissing beroep aantekenen bij de KI in Gent. De volgende raadkamer in Veurne staat gepland op 21 augustus. Vorige keer was Guy aanwezig, dat was nu niet het geval. De ex-acteur hoeft ook niet verplicht aanwezig te zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.