Karl Vannieuwkerke heeft indrukwekkend nieuws gekregen over 'Vive Le Vèlo'

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Karl Vannieuwkerke (48) blikt elke dag terug op de rit in de Tour de France. En de Belgische fans worden verwend met al enkele ritzeges van de Belgen in de Tour.

De Tour de France en Vive Le Vélo. Het lijkt wel het ideale recept voor de zomermaanden. Karl Vannieuwkerke behaalde maandag met zijn programma indrukwekkende kijkcijfers. Maar liefst 1.002.300 mensen keken naar 'Vive Le Vèlo', met een piek van 1.104.000 kijkcijfers.

Nooit eerder haalde 'Vive Le Vèlo' zoveel kijkers sinds de start in 2005. Het maakt uiteraard ook presentator Karl Vannieuwkerke gelukkig. “De cijfers zijn fantastisch”, reageert Karl trots in Het Nieuwsblad. “Zitten de Belgen er voor iets tussen? Zeker. Maar ook vóór de eerste Belgische ritwinst op donderdag waren onze cijfers al hoog. Zo'n score halen in hartje juli is een unicum. Als je datzelfde marktaandeel (50 procent, nvdr.) in de ­winter haalt, kom je ruim voorbij het anderhalf miljoen uit.”

De Belgen doen het ook heel goed in de Tour de France. Al was ook Karl verrast over de overwinning van Wout Van Aert. "Je ziet natuurlijk dat er een aantal landgenoten naar de Ronde trekken met kans op een overwinning. Klassements­renners hebben we niet, maar wel renners die het verschil in een vlucht kunnen maken. Toch, ik had nooit gedacht dat Wout van Aert dit zou klaarspelen in nota bene zijn eerste Tour. Al waren de voortekenen goed."

"In de ploegentijdrit was hij zeer sterk, en toen Dylan Groenewegen won, reed hij drie kilometer aan 65 kilometer per uur. Dat was al veelzeggend. Op voorhand gok je vooral op mannen met meer ervaring, zoals Greg Van Avermaet. Wanneer debutanten als Van Aert en Dylan Teuns meteen winnen, is dat een mooie bonus.”