VTM

Tom Coninx is niet te spreken over hoe VTM hem behandeld heeft: "Zelfs dat kreeg ik niet eens"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorig jaar verdween sportanker Tom Coninx plots van het scherm. VTM verlengde zijn contract niet. Hij lanceerde eerder deze maand SportNU, een online sportplatform.

Tom Coninx verdween vorig jaar van het scherm, maar hij heeft ondertussen niet stilgezeten. “Ik heb de kiescampagne van een Brusselse politica begeleid, ik heb een magazine voor een immokantoor geschreven. Als je twintig jaar bij de televisie hebt gewerkt, ken je wel wat mensen op wie je kunt terugvallen en die niet alleen maar kicken op het feit dat je op tv komt”, vertelt Tom. “Ik heb het afgelopen jaar ook wel wat vakantie genomen en ook veel tijd doorgebracht met mijn kinderen, die nu 8 en 12 zijn. Ik ben veel naar hun tennis- en hockeywedstrijden gaan kijken.”

Vorig jaar werd zijn contract bij VTM niet meer verlengd. “Het was toen een financiële kwestie”, vertelt hij. “Toen VTM het voetbalcontract en een deel van de Champions League kwijtraakte, dacht ik meteen: dat gaat hier niet lang meer duren. Dan gaan ze natuurlijk na wie er het duurste is. Zo is dat nu eenmaal.”

“Nu, ik was niet blij met hoe alles verlopen is. Ik heb zeven jaar bij VTM gewerkt, heb er meer dan duizend live-uitzendingen gepresenteerd, ik had wel een bedankje verwacht. Maar de bazen waren er bezig met politieke spelletjes en power trips. Toen ik voelde dat ze me probeerden te manipuleren, wilde ik hun spelletje niet meespelen. Niemands meester en niemands knecht, dat is hoe ik ben. Toen ik merkte dat ze van me af wilden, heb ik dus meteen gezegd: ‘Ik ga wel, ik ben sterk genoeg, ik zoek mijn eigen weg.”

Tags tom coninx