VTM

Hannelore uit ‘Over Winnaars’ krijgt opnieuw een heel zware klap te verwerken: “Ik heb nog veel geluk gehad”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Hannelore Vens (29) die in het programma ‘Over Winnaars’ samen met Koen Wauters de Machu Pichu beklom op prothesen, kreeg opnieuw een zware klap te verwerken. Ze werd getroffen door een stafylokokken-infectie, die ze opliep tijdens het zwemmen. Er wacht haar nu een lange revalidatie.

“Ik had een zwemwedstrijd in het buitenland, dus een wat lagere weerstand en een klein wondje van op de startblokken, die zijn immers schuurpapier”, zegt ze in de Krant van West-Vlaanderen. “In dat wondje is een bacterie gekropen. Een week later is mijn been erg beginnen op te zwellen, maar toen wisten we nog niet dat het om een bacterie ging.”

Hannelore vertrok toen met haar ouders op vakantie. “Ik ben op het vliegtuig twee keer flauwgevallen van de pijn en tijdens de reis is die wonde opengegaan. Eenmaal thuis bleek het dus om stafylokokken te gaan”, aldus Hannelore. “Ik heb veel geluk gehad, zei de dokter. Als je mensen zonder ledematen tegenkomt, komt het veelal door zo’n infectie. Ik ben al mijn voeten kwijt en ik ben niet van plan om nog andere ledematen te verliezen.”

Ze mag voorlopig niet meer lopen. “Vanaf eind deze zomer, als ik voldoende hersteld ben mag ik mijn protheses opnieuw dragen, maar het zal puur functioneel zijn. Om in en uit de auto te stappen bijvoorbeeld, ik zal veel meer afhankelijk worden van een rolstoel. Ik heb hier vier jaar voor gewerkt en om dat dan weer te moeten afgeven… Ik moet nu nog meer nadenken en plannen.”