Vrouw van Thomas De Gendt weerlegt cliché van wielrennersvrouw: “Dán ga ik voor mijn carrière”
Vrouw van Thomas De Gendt weerlegt cliché van wielrennersvrouw: “Dán ga ik voor mijn carrière”
Foto: Photo News

Evelyn Tuytens, de vrouw van wielrenner Thomas De Gendt , kiest resoluut voor een leven in dienst van haar man en kinderen. Toch koestert ze nog hoop op een carrière.

In zowat alle gemeenten van de provincies Oost - en West-Vlaanderen is de waakzaamheidsfase voor voor leidingwater van kracht. Je mag nog wel leidingwater gebruiken, maar wees spaarzaam.

Voor het eerst in ons land is overigens code geel van kracht. “Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen”, aldus de Vlaamse Milieumaatschappij in Het Nieuwsblad.

Waakzaamheidsfase
“Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet verder te laten toenemen en bij voorkeur te laten dalen. Aan alle gebruikers worden daarom gevraagd om daadwerkelijk spaarzaam om te gaan met leidingwater. De waakzaamheidsfase is van kracht in de gele zones.”

Gele zone
Inwoners van de provincies Oost - en West-Vlaanderen, met uitzondering van Alveringem; Beveren (als uw drinkwaterleverancier Water-Link is), De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en Diksmuide (als uw drinkwaterleverancier IWVA is). Ook in Vlaams-Brabant is de waakzaamheidsfase van kracht in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat, zitten in de gele zone.

DIT ZIJN ENKELE TIPS DIE DE VLAAMSE MILIEUTMAATSCHAPPIJ GEEFT

- Verspil geen water

- Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang

- Neem een verfrissende douche in plaats van een bad

- Sla het wassen van de auto of het schoonmaken van het terras eens over of doe dit met regenwater indien je nog een voorraadje hebt

- Stel je grote waterverbruiken uit ( bv. bijvullen van zwembaden of regenwaterputten)

Meer nieuws

Meer nieuws

.