VTM

Souliman De Croock uit ‘De Buurtpolitie’ haalt zwaar uit naar VTM: “De sfeer is daardoor helemaal verziekt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
VTM en het productiehuis dat ‘De Buurtpolitie’ maakt hebben een drastische beslissing genomen. Zes vertrouwde gezichten van de cast moeten plaats maken voor een lading nieuwe acteurs.

Éen van die vertrouwde gezichten is Souliman De Croock, die Aziz speelt in de reeks. Hij zal nog te zien zijn in de twaalfde reeks van ‘De Buurtpolitie’, maar daarna zal zijn rol afnemen. Hij kan helemaal niet leven met deze beslissing en haalt zwaar uit naar VTM. Zijn privéproblemen spelen volgens hem een grote rol in deze beslissing. Zijn zwangere ex getuigde immers in Dag Allemaal over drankmisbruik en doodsbedreigingen.

“VTM is niet goed bezig”, zegt Souliman geïrriteerd. “Waarom doen ze dit toch? Volgens mij heeft veel te maken met de privéproblemen die ik heb gekend. Maar dan hadden ze die andere acteurs er niet bij moeten sleuren.”

“Ik heb sinds december vorig jaar al geen draaidag meer gehad, en ook in de film zal ik niet te zien zijn. Allemaal daardoor. De cijfers van ‘De Buurtpolitie’ gaan sowieso kelderen hierdoor. Zonder Aziz zullen de fans afhaken, dat krijg ik elke dag op straat te horen.”

“Dit is een hele vreemde beslissing. En dat ze niet zeggen dat het een financiële kwestie is, want wij verdienden een hongerloon. Dat zorgt al langer voor spanningen op de set. De sfeer is er helemaal verziek”, zegt hij fors.