Luc Appermont krijgt opmerkelijke diagnose te horen
PMN
Luc Appermont krijgt opmerkelijke diagnose te horen
Foto: Photonews

Luc Appermont is al jaren samen met Bart Kaëll. Ze vormen één van de populairste koppels in Vlaanderen

Door die staking zal het treinverkeer morgen en overmorgen fel verstoord zijn. Het is de eerste keer dat de NMBS tijdens een staking overschakelt naar een minimale dienstverlening. De NMBS raadt iedereen aan om alvorens te vertrekken hun website te raadplegen.

Sinds gisteravond staat er op de website van de spoormaatschappij een overzicht van alle treinen die vanaf vanavond tot morgenavond geschrapt worden. De verwachting is dat één trein op drie zal rijden.

Het Nieuwsblad kwam tot de conclusie dat de IC-treinen voorrang krijgen. ‘In de spitsuren rijdt ook een aantal ­S- en L-treinen. Vooral de reizigers van de IR-treinen zijn de ­dupe’, staat er te lezen.

De NMBS is realistisch.“Sowieso zal de reiziger 's ochtends kunnen zien of zijn trein die dag rijdt of niet”, luidt het daar.

Het is ook niet toevallig dat het ACOD vrijdag en zaterdag uitgekozen heeft om te staken. Vrijdag begint de vakantie en dus ook de uittocht naar het zuiden. “Het wordt zeker een ­lange en extra drukke avondspits”, zegt Joni Junes van VAB. “Voeg daar nog het extreem mooie weer aan toe en je weet dat er ook op zaterdag grote files dreigen, zowel richting het zuiden als naar de kust.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.