Annemie, de dochter van Willy Sommers: “Ik heb daar spijt van, maar ik was toen jong en verdrietig”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Twintig jaar lang was Annemie Vereecken (37) de lang verzwegen dochter van Willy Sommers. 18 jaar geleden hebben ze elkaar uiteindelijk toch in de armen gesloten. Ze strooiden zand over het verleden en spraken af om vanaf dan echt als vader en dochter door het leven te gaan.

Annemie is Willy’s dochter uit een relatie met zangeres Truus. Toen zij twee maanden zwanger was, brak Sommers met haar. Ze spraken af dat zijn vaderschap geheim moest blijven, omdat een buitenechtelijk slecht zou zijn voor zijn carrière, en hij zou in ruil wel altijd alimentatie betalen.

In 2002 werd Willy’s vriendin Cindy zwanger. Hij zou toen in een interview gezegd hebben dat hij dolgelukkig was dat hij voor het eerst vader zou worden. Hij beweerde achteraf dat hij dat zou niet gezegd zou hebben.

Zijn dochter Annemie was zo verdrietig en boos door deze uitspraak, dat ze naar de krant stapte en Willy’s geheim onthulde. Ook de weekbladen smulden van deze onthullingen. Haar moeder Truus haalde zowaar nog harder uit naar Willy Sommers. Het was een zware periode. Maar Willy en Annemie besloten uiteindelijk om een glas te gaan drinken, het verleden te laten rusten en echt een vader en dochter voor elkaar te zijn.

Spijt

Het liefst zouden ze allebei geen woord meer over deze periode zeggen. "Wij hebben het nooit meer over vroeger. Al jaren niet meer. Dat helpt je toch niet vooruit”, vertelt Willy in Het Laatste Nieuws. "Mijn vader en ik, wij lijken goed op elkaar, niet alleen uiterlijk. We hebben allebei een hekel aan conflict en spanning. Wij lopen daarvan weg. Wat dat betreft, zijn wij krak dezelfde. Als er ruzie is in mijn familie, dan laat ik mij niet meer zien tot het is overgewaaid. Ik steek mijn neus daar niet in. Ik word er toch alleen maar ongelukkig van”, verduidelijkt zijn dochter Annemie.

Ze vindt het vreselijk dat er destijds in de pers een oorlog werd gevoerd. “Ik heb nog altijd spijt dat ik in het begin aan dat circus heb meegedaan. Maar ik was jong, ik was verdrietig, ik was kwaad en ik was naïef. Ik heb me toen laten gebruiken, besef ik nu, want de enigen die er toen beter van zijn geworden, zijn de boekskes die ermee konden uitpakken. Gelukkig is het toch allemaal goed uitgedraaid”, besluit ze.