Wereldberoemde Amerikaanse acteur steunt Anuna De Wever en haalt fors uit: “Het is niet logisch dat zulke uitspraken getolereerd worden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever, Kyra Gantois en de andere Belgische spijbelaars krijgen openlijk de steun van niemand minder dan de Amerikaanse acteur Leonardi DiCaprio. Dat zei hij in een interview voor Het Laatste Nieuws.

Leonardi DiCaprio is zelf ook al jaren begaan met het klimaat en het lot van onze planeet. Op de sociale media liet hij eerder al openlijk zijn steun blijken voor de jonge klimaatspijbelaars. In een interview voor Het Laatste Nieuws herhaalde hij fan te zijn van de jonge klimaatactiviteten.

“We moeten blijven vechten”, vindt DiCaprio. “Ik gebruik mijn sociale media als een platform, maar het heeft pas een draagvlak als er ook effectief mensen op straat komen. Er moet een soort revolutie komen, want de privésector en de regeringen negeren de stem van het volk. Het is een feit dat de volgende generatie de gevolgen hiervan moet dragen en daar zijn ze zich van bewust.”

Hij haalt ook flink uit naar zij die klimaatverandering omschrijven als ‘fake news’. “Het is niet logisch dat zulke uitspraken getolereerd worden. Je kan wetenschappelijke feiten niet zomaar naast je neerleggen. Ik snap dat klimaatverandering geen comfortabele gedachte is, maar het blijft wel de waarheid”, besluit hij fors.