Willy Sommers maakt enorme inschattingsfout: “Ik heb er spijt van, maar ik schaam me niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twintig jaar lang had Willy Sommers (66) geen contact met Annemie Vereecken (37). Ze is een kind uit zijn gebroken relatie met Truus.

Voor Willy Sommers was Annemie Vereecken zijn buitenechtelijke dochter van wie hij niet wilde weten. De zanger betaalde wel alimentatie, maar zijn vaderschap moest geheim blijven. In 2002 besloot Willy dat het genoeg was en dat hij ten volle zijn verantwoordelijkheid wilde opnemen.

Achttien jaar later blikt de zanger nog eens terug op die periode. “Een buitenechtelijk kind, dat was toen nog niet zo evident, zeker niet voor een zanger met veel tienermeisjes als fan. Maar misschien hebben we dat toen fout ingeschat. Toen het nieuws naar buiten kwam dat Cindy en ik een koppel waren, was ik er ook niet gerust in”, vertelt Willy Sommers in Het Laatste Nieuws. 
(Lees verder onder de foto)

Geen schaamte
“Een journalist had me gebeld en gezegd: 'We brengen het uit en we maken een foto zonder dat je het weet, maar wellicht zal dat geen goeie foto zijn. Dus, als je wil, kan je ook meewerken.' Ik heb meegewerkt, maar was toch bang voor de reacties. Drie brieven heb ik toen gekregen van fans die schreven: 'We hebben al je posters van de muur gehaald en gescheurd. Nooit nog kopen we een plaat van jou.' Drie! En ik kreeg tientallen brieven om mij geluk te wensen. 'Misschien', dacht ik toen, 'was het met Annemie net hetzelfde gegaan'."

"Ik schaam me niet dat het allemaal zo gelopen is, maar ik heb er wel spijt van. Zij heeft mij hard gemist, en ik heb haar ook gemist. Maar daar kan je nu niks meer aan veranderen."

"Dat verdriet zit er natuurlijk nog altijd, diep van binnen, maar meestal voel ik het niet meer”, gaat Annemie verder. “Eén keer per jaar komt het naar boven, meestal als ik in bed lig. Dan begin ik zomaar te huilen. Maar 's anderendaags is dat weer voorbij en ben ik blij met de dingen zoals ze zijn."