Guy Van Sande windt er geen doekjes om: "Ik deed ook fantasietjes met haar"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Guy Van Sande moet niet naar de gevangenis. Hij kreeg van de rechtbank drie jaar voorwaardelijk en een geldboete. Het Openbaar Ministerie eiste nochtans een effectieve celstraf van vier jaar.

Guy Van Sande (56) zag er zowel voor als na de zitting heel ontspannen uit. In totaal wisselde de gevallen acteur tussen 2012 en 2016 meer dan 500 foto's en 70 filmpjes uit in duistere chatgroepen én hij maakte zelf ook beelden. In een verwijderde USB-stick vonden speurders ook nog vijf foto's van een jong meisje die Guy Van Sande zelf gemaakt had in zijn badkamer, meldt Het Laatste Nieuws

Toen de voorzitter het vonnis voorlas in de rechtbank werd het muisstil. Niemand wist nog wat te zeggen. Uit verschillende, bijzondere gortige getuigenissen laat Guy duidelijk zijn appreciatie blijken voor jonge meisjes. Hij had het ook over 'fantasietjes' met het kind waarvan hij foto's trok in zijn badkamer.
(Lees verder onder de foto)

Drank - en cocaïnverslaving
Volgens Guy heeft zijn drank - en cocaïneverslaving hem zover gebracht. "Ik was altijd onder invloed en werd een fictief persoon. Ik zocht de grenzen op in die fictieve online wereld, daar kreeg ik een kick van", verklaarde hij. "Maar ik had nooit de intentie effectief daden te stellen met minderjarigen. Ik had zelf naar de politie moeten stappen, want ik wilde waarschuwen voor de gevaren. Dat is de witte ridder in mij."

De rechtbank vond drank en drugs maar een slap excuus van de gevallen acteur en vindt ook dat hij de feiten minimaliseert. De gerechtspsychiater gaat zelfs nog een stap verder en oordeelt dat Guy Van Sande een gevaar is voor de maatschappij. "Hij ontkent dat hij een probleem heeft, dus therapie zal niet helpen. Niet elke misdadiger kan tot inzicht worden gebracht met enkele gesprekjes", luidt het in het psychiatrisch verslag.