Will Tura doet straffe onthulling: “Toen heb ik mijn kans op een internationale carrière zelf begraven”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op 11 juli gaf Will Tura in de AB een concert in het kader van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Hij is een icoon, en is in zowat elk Vlaams dorp gaan zingen. Weekblad Humo vroeg zich af of Vlaanderen nooit te klein was geworden voor hem.

“Of ik niet verder had moeten reiken, bedoel je, en de grens had moeten oversteken? Ach, het heeft zich zo gevormd”, antwoordt Will. “Ik droomde ook van Engeland en Amerika, hoor. Maar ik heb tegelijk altijd beseft dat… Weet je, Norman Newell, de producer van Shirley Bassey, hoorde mij ooit zingen in het Kursaal van Oostende. Hij sprak me aan en zei dat hij verliefd was op mijn stem en mijn uitstraling, en mij internationaal wilde lanceren. Op dat moment trad ik tot 25 keer per maand op in Vlaanderen, en had ik met Jean Kluger een fantastische producer. Ik was daar innig tevreden mee, maar ging toch eens praten met Newell. Ik nam twee dingetjes op met hem, maar twijfelde: ik wilde in perféct Engels zingen, en vond dat niet evident. Newell zag geen probleem: ‘Come on, Will! It’s time!’”

“Maar in het vliegtuig van Londen naar Brussel besefte ik plots haarscherp wat ik moest doen. Mijn broer Staf stond me op te wachten, en ik zei hem dat ik mijn internationale droom voorgoed zou begraven, en in Vlaanderen zou blijven. ‘Doe uw gedacht,’ antwoordde hij. ‘Alleen gij kunt beslissen.’ Misschien zat daar een kans in, een kansje. Maar veel ongeluk komt voort uit te ver willen reiken. Je moet voelen waar je geluk ligt. Het succes en de liefde, dat vond ik in Vlaanderen. En dat had ik beseft in dat vliegtuig.”