VTM

VTM-Nieuws moet afscheid nemen van deze topper: “Afscheid is de deur naar de toekomst”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
De nieuwsdienst van VTM moet afscheid nemen van politiek journalist Jan De Meulemeester. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op Twitter. Het afscheid zou in ‘onderling overleg’ gebeuren.

Jan De Meulemeester kondigde zijn vertrek bij de nieuwsdienst aan met dit zinnetje: “Afscheid is de deur naar de toekomst.” Hij is één van de belangrijkste politieke verslaggevers bij VTM Nieuws, dus zijn afscheid komt heel onverwacht. Gisteren bracht hij nog vanop de eerste rij verslag uit van het fraudeschandaal rond ex-Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA).

Zowel hijzelf als de redactie van VTM Nieuws geven voorlopig geen commentaar. De beslissing zou wel in “onderling overlegd” gebeurd zijn, “na een goed gesprek, en zonder enige rancune”. Over de exacte reden van de breuk wordt gezwegen.

Jan De Meulemeester kwam in 2013 over van de VRT, waar hij werkte als redacteur bij onder andere ‘Terzake’ en ‘Phara’. Bij VTM werd hij Wetstraatverslaggever bij de nieuwsdienst. Wat de toekomst voor hem brengt, is nog onduidelijk.