Helmut Lotti over zijn bekende vriend, die overleden is, en we allemaal kennen: “Hij zat aan de drugs en was niet opgewassen tegen zichzelf”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Helmut Lotti heeft verrassend nieuws. Hij werkt momenteel aan een hommage over de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke.

De hommage van Helmut Lotti zal verschijnen in het boek ‘VDB Forever’. Het boek is geschreven door journalist Stijn Vanderhaeghe en verschijnt in oktober van dit jaar. De legendarische wielrenner Frank Vandenbroucke stierf op 12 oktober 2009 in Senegal aan longembolie.

In het boek brengen 34 kunstenaars en auteurs hulde aan Vandenbroucke, elk op hun eigen manier. Eén van hen is zanger Helmut Lotti. Van hem is geweten dat hij een echte wielerliefhebber is en hij was ook een vriend van Vandenbroucke. "Welke tekst van mij in 'VDB Forever' komt te staan, blijft geheim tot in oktober. Maar ik ga sowieso een verhaal schrijven over een moment dat we samen beleefd hebben”, licht Helmut Lotti toe in Het Laatste Nieuws.
(Lees verder onder de foto) 

Psychoses
“Geen vrolijk, maar wel een mooi verhaal. Iets dat veel zal zeggen over hoe Frank in elkaar zat", aldus Helmut. "Hij was joviaal en warm, met een uitbundige kant die tegelijkertijd heel donker was. Al heb ik hem zelf nooit iets eigenaardigs zien doen. Zijn vrouw Sarah heeft me dat verteld. Zij kwam eens bij ons thuis slapen, omdat Frank in één van zijn psychoses zat. Hij had hallucinaties door zijn druggebruik, iets wat ondertussen geen geheim meer is."

"Frank was heel weerloos, hij was niet opgewassen tegen zichzelf", vertelt Helmut. "Frank zou ontzettend blij geweest zijn met het standbeeld. Hij was een fiere stinker, zoals we dat zeggen, een ijdeltuit.Tja, hij was een rockster, hé."