VTM

Guga Baúl komt met verrassend nieuws: “Altijd al een droom geweest”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Guga Baúl kan niet alleen imiteren, maar ook zingen. Binnenkort brengt hij zijn eerste plaat uit, met zelfgeschreven nummers. Die brengt hij niet met zijn eigen stem, maar met de stem van zijn favoriete artiesten.

In ‘Tegen De Sterren Op’ demonstreerde Guga al dat hij zeer straf is in het imiteren van bekende artiesten. Dat inspireerde hem tot Radio Guga, een coverband waarbij hij telkens in de huid van artiesten kruipt. Max Colombie, Gorki, Bart Peeters, Frans Bauer,… het zijn maar enkele voorbeelden van artiesten die Guga dan imiteert. Begin november krijgt dit nog een vervolg. Want dan komt zijn eerste plaat uit, die ‘Ongehoord’ zal heten. Het album staat vol zelfgeschreven nummers, maar dan gezongen met de stem van zijn favoriete artiesten.

Guga werkt al enkele maanden aan dit idee. “Eigen nummers schrijven, daar droomt hij al heel lang van. Bedoeling is natuurlijk dat de songs klinken alsof bekende artiesten ze hebben gemaakt. Zij krijgen de nummers niet op voorhand te horen, neen. Vandaar de albumtitel, Ongehoord”, verduidelijkt zijn management.