VTM

Jens Dendoncker helemaal van zijn melk: "Komt door telefoontje van Niels Destadsbader"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Totaal onverwacht zit Jens Dendoncker even in de jury van 'Belgium's Got Talent'. Hij vervangt er de geblesseerde Niels Destadsbader.

Het was paniek bij VTM toen het nieuws kwam dat Niels Destadsbader geblesseerd was aan zijn rug. Zo kon hij niet zetelen in de jury van 'Belgium's Got Talent'. Gelukkig kwam er iemand op het idee om hem te laten vervangen door Jens Dendoncker.

Jens was zelf ook druk bezig met het voorbereiden van zijn progamma. "Toevallig had ik net een dag eerder gehoord dat Niels een ongevalletje had gehad en dat het vrij ernstig was. Maar toen Niels me belde met de dringende vraag of ik hem wilde vervangen bij de audities, ben ik toch even moeten gaan zitten", vertelt Jens in Het Laatste Nieuws. 

'In eerste instantie was ik overtuigd dat dat allemaal niet meer te regelen was. Je springt niet zomaar in het ongewisse. Ik heb dan nog een paar keer met Niels gebeld en die heeft me stukje bij beetje over de streep getrokken. En kijk, hier zitten we nu."
(Lees verder onder de foto)

Golden Buzzer
"Eerlijk zijn tegenover de kandidaten vond ik erg belangrijk. Dat ik ook om het even wanneer kon terugkoppelen met Niels was geruststellend. Hij moet straks verder met kandidaten die ik mee heb gekozen. Na mijn golden buzzer, waarbij ik een kandidaat rechtstreeks naar de finales stuur, heb ik hem ook meteen gebeld. Dat zorgde voor gemoedsrust."

"Natuurlijk is dit een andere discipline dan een candid camera-programma maken. Je moet ad rem zijn. Dat is helemaal niet moeilijk als een act heel straf is. Dan komen de metaforen, de adjectieven en jubelende woorden er zo uit. Als het erg middelmatig of slecht is, dan probeer je toch enigszins diplomatisch te zijn en is het zoeken naar woorden voor mij. Ik heb sowieso respect voor iedereen die het lef heeft om daar, vaak voor de allereerste keer, voor zo'n publiek z'n ding te komen doen."