Zanger Tom Helsen neemt een fors besluit na de moord op Julie Van Espen: “Ik ben dat kotsbeu”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zanger Tom Helsen (42) heeft een belangrijke beslissing genomen. Hij is het kotsbeu dat jonge meisjes worden lastiggevallen door mannen. Daarom springt hij voor hen in de bres.

Op het bericht van een meisje dat op straat werd nageroepen met “Kontje!”, reageerde Tom op twitter verontwaardigd. “Ik ben zulke situaties kotsbeu!”, schreef hij.

In zijn nummer ‘Sleeping on my own’ zingt hij over een 21-jarige vrouw die voortdurend wordt lastiggevallen als ze rokjes en hakken draagt. “Het is niet oké dat als meisjes het leuk vinden om korte rokjes of topjes te dragen, mannen ervan uitgaan dat ze hen mogen nafluiten of volgen”, zegt Tom in Het Nieuwsblad. “Meisjes moeten zich ook veilig kunnen voelen als ze terugkomen van een feestje. Dus de boodschap luidt: laat mij gerust. Het is niet omdat ik mij graag sexy kleed dat dat een uitnodiging is om met me mee naar huis te gaan. Vannacht slaap ik gewoon alleen.”

Het nummer zou normaal niet op zijn nieuw album Seven verschenen zijn, maar de moord op Julie Van Espen heeft de doorslag gegeven. “Ik ben er heel fier op. Normaal gezien schrijf ik niet snel over actuele gebeurtenissen, maar dit heeft me echt aangegrepen.”

Tags tom helsen