Peter Bulckaen geeft meer uitleg na seizoensfinale: “Daarom heeft Mathias besloten om Marie te vermoorden”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wat een verrassende wending in de seizoensfinale van Familie. Mathias besloot om Marie te vermoorden door van een klif te duwen.

Peter Bulckaen legt in TV-Familie uit waarom Mathias besloot om Marie te vermoorden. “Ik zou willen dat de kijkers begrip kunnen opbrengen waarom Mathias uiteindelijk Marie vermoord heeft. “Hopelijk hebben ze de nuances gezien die ik in Mathias z’n gedrag heb aangebracht. In zijn hoofd heeft zich een korte maar bijzonder heftige strijd afgespeeld. Ofwel schoot hij Lars en Veronique dood en moest hij met Marie de rest van zijn leven op de vlucht. Ofwel moest Marie sterven. Want Marie én Veronique laten leven: dat kon niet. Mathias had maar twee opties.”

Hij koos uiteindelijk voor de tweede optie. “Voilà. Mathias kan Veronique niet doden, want zij is nog altijd zijn grote liefde. Bovendien heeft hij de ware aard van Marie ontdekt. Zij had hem opgebiecht dat ze haar moeder en Evy heeft vermoord. Plus: vlak voor de cruciale scène met Lars en Veronique heeft Mathias tot z’n afgrijzen gezien hoe Marie zonder scrupules Iris met haar hoofd tegen een lavabo klopt en hevig bloedend achterlaat.”

“Hij besefte toen dat dit niet de vrouw was met wie hij zijn leven wilde delen. In een fractie van een seconde moest hij kiezen. Dat hij Marie de dood in duwde, was een fatale ingeving van het moment. Maar het is wel moord.”