Lien Van de Kelder verrast: "De schrijvers van Familie hebben dat nooit overwogen"
PMN
Lien Van de Kelder verrast: "De schrijvers van Familie hebben dat nooit overwogen"
Foto: Medialaan

Lien Van de Kelder verdwijnt definitief uit Familie. Ze speelde er de rol van Marie.

De drie stonden terecht omdat ze grote hoeveelheden cannabis, amfetamines en cocaïne naar het buitenland uitvoerden. Het onderzoek werd al in 2009 op­gestart, maar de zaak sleepte jarenlang aan.

Zware straffen
Het Openbaar Ministerie wilde de drie zwaar straffen, maar tijdens het proces dook er plots een probleem op. Het Nieuwsblad kwam te weten dat Joris Van Cauter, advocaat van de hoofdverdachte, het probleem ontdekte.

Ondervraging
“Mijn cliënt werd in opdracht van de rechtbank in 2018 opnieuw over het dossier ondervraagd”, zei hij. “Hij werd toen geconfronteerd met uitgeschreven opnames van telefoongesprekken. De speurders zeiden dat hij bepaalde dingen telefonisch had verklaard, maar mijn cliënt ontkende. Om na te gaan wie de waarheid sprak, hebben we ­gevraagd om de dvd met telefoontaps te mogen beluisteren. Maar op de griffie bleek toen dat de dvd vernield was.”

In twee gebroken
De dvd was zelfs in twee gebroken. De rechtbank kon zo niet anders dan de drie vrij te spreken. Nochtans wilde het Openbaar Ministerie hen voor vier jaar de cel in. 

Porsche en Harley-Davidson
Tijdens het onderzoek nam het gerecht ook een Porsche en een Harley-Davidson in beslag van de beklaagden. Die krijgen ze nu ook terug. Zo is het een zeer pijnlijke blunder geworden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.