Ex-Miss Belgie Alizée Poulicek geeft haar carrière een geheel nieuwe wending: “Ik wil die mensen helpen”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Alizée heeft haar carrière als model op een heel laag pitje gezet. Ze wil zich volledig concentreren op haar eigen zaak.

Ze heeft namelijk tegenwoordig haar eigen schoonheidssalon. “Boven mijn appartement in Niel heb ik de Beauty Clinic opgestart. Je kan er terecht voor permanente make-up, afslankingsmethodes en anti-agingbehandelingen’, vertelt Alizée trots.

Ze heeft nochtans geen diploma als schoonheidsspecialiste. “Tijdens een vlucht na een buitenlandse modellenopdracht raakte ik aan de praat met de make-upartiest van dienst. Zijn vrouw had twee keer borstkanker overleefd, maar het was een moeilijk parcours. Mentaal was het zwaar omdat ze geen borsten meer had, en ook haar wimper- en wenkbrauwhaartjes waren verdwenen. Maar ze kreeg haar vrouwelijkheid terug dankzij de wereldkampioene in permanente make-up, Carole Evrard uit Namen. Zij tatoeëerde bij haar wenkbrauwen, oogschaduw en zelfs tepels na haar borstreconstructie - via speciale 3D-technieken. Die man toonde me foto’s, en ik was erg onder de indruk van het resultaat.”

“Ik dacht onmiddellijk: dat wil ik ook. Ik hou ervan om mensen te helpen. Ik ben als een gek alles beginnen lezen over permanente make-up en ik heb allerlei opleidingen gevolgd, in binnen én buitenland. Anderhalf jaar lang heb ik me voorbereid. Telkens wanneer ik naar het buitenland trok voor een opleiding, zorgde Filip alleen voor onze drie kinderen.”

“Met de permanente make-up richt ik mij ook tot vrouwen die bijvoorbeeld na een borstreconstructie tepels willen laten tatoeëren. En ik gebruikte het ook al voor het wegwerken van littekens na een hondenbeet. Bij mij vind je ook geen klassieke anti-agingbehandelingen of botox, maar nieuwe non-invasieve technieken die al langer in Amerika en Oost-Europa worden gebruikt, zoals fototherapie en radiofrequentie. Om huidverslapping of cellulite tegen te gaan raad ik dan weer acoustic wave therapy aan, of vetbevriezing, cryolipolyse genaamd. Zowel vrouwen als mannen hebben hier baat bij. Filip start binnenkort een kuur om zijn lovehandles kwijt te geraken.”