VTM

Lien Van de Kelder heeft ingrijpende plannen voor haar gezin: “Voor mijn kinderen zal dat een grote verrijking zijn”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Lien Van de Kelder is duidelijk: een derde kindje van haar en haar partner Hans Herbots komt er allicht niet meer. Maar ze overwegen wel om ooit nog pleegouder te worden.

Lien heeft samen met Hans twee kinderen, Jeanne (bijna 6) en Victor (4,5). Als hun kinderen wat groter zijn, willen Lien en Hans misschien nog pleegouder worden.

“De wachtlijsten voor kinderen die een plekje zoeken zijn gigantisch... Voor we zelf kinderen hadden, zijn we eens naar een infoavond geweest over pleegzorg. Dus misschien zetten we ooit wel die stap. We hebben een groot hart en een warm nest, met plek voor kinderen die even niet thuis kunnen wonen. Maar nu nog niet. De kinderen van Hans logeren hier nog dikwijls en hijzelf zit vaak in het buitenland. Eens ons leven weer wat regelmatiger is, zie ik dat zeker zitten”, vertelt Lien in Story.

“Pleegzorg is niet altijd makkelijk. Maar het moet ook niet altijd makkelijk zijn om iets goeds te doen in het leven. En je hebt verschillende soorten pleegzorg. Zo kan het dat je kinderen moet opvangen van een mama die een paar weken in het ziekenhuis ligt en geen opvang heeft. Ach, we zien wel. Ik wil vooral iets doen voor die gasten.”

Volgens Lien heeft een pleegkind een positieve impact op haar eigen kinderen. “Zo leren Jeanne en Victor eens andere situaties kennen, en dat is verrijkend. Het zet hun eigen leven in perspectief.”

Lien is momenteel al voogd van een Syrisch meisje. “Ze is een erkende vluchtelinge die verblijft in een open instelling. Ik neem de administratieve bijstand voor mijn rekening. Ik ga mee naar interviews bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen, naar oudercontacten op school... En ik zorg er mee voor dat ze voldoende steunfiguren heeft om geïntegreerd te geraken en leuke dingen mee te doen. Ze was dertien toen ze alleen naar België kwam, nu is ze bijna achttien. Ze wil er echt voor gaan in het leven, mooi om te zien.”