Fans van Michael Jackson verklaren de oorlog: Dit hebben ze gedaan

bron: Het Laatste Nieuws/Algemeen Dagblad
door: Redactie
Drie Michael Jackson-fanclubs hebben James Safechuck en Wade Robson voor de rechter gedaagd. Deze twee mannen beschuldigen Michael Jackson in de documentaire ‘Leaving Neverland’ van kindermisbruik.

De fanclubs pikken deze beschuldigingen aan het adres van ‘The King of Pop’ niet, en vinden dat het beeld van de overleden zanger daardoor zwaar aangetast is. Het bezoedelen van het beeld van een overledene is strafbaar in Frankrijk, daarom zijn de fanclubs daar naar de rechter gestapt. Donderdag vindt er een hoorzitting plaats in Orléans.

De advocaat van de fans omschrijft de beschuldigingen van Safechuck en Robson als ‘buitengewoon ernstig’ en ‘onvervalst lynchen’. In ‘Leaving Neverland’ beschuldigen Safechuck en Robson Jackson ervan hen als kind misbruikt te hebben. De film zorgde voor heel wat commotie en verschillende radiozenders beslisten om Jacksons muziek voortaan te boycotten. De familie van Michael bleef echter achter hem staan en noemde de documentaire walgelijk.

Om het geld is het de clubs naar verluidt niet te doen. Ze eisen alledrie een symbolische schadevergoeding van één euro.