Roel Vanderstukken heeft nieuwe rol beet
PMN
Roel Vanderstukken heeft nieuwe rol beet
Foto: Medialaan

Roel Vanderstukken zien we in Familie aan het werk als Benny. De acteur heeft nu ook een nieuwe rol beet.

Het is een wedstrijd die de Rode Duivels normaal gezien makkelijk moeten kunnen winnen. De politie in en rond Antwerpen is alvast extra op zijn hoede.

Vreugdestoeten
Na de trouwstoeten van de voorbije maanden vreest men in Antwerpen nu voor vreugdestoeten. Dat zou resulteren in auto’s die al luid toeterend voorbij komen rijden. Wie dat doet in en rond Antwerpen, mag zich aan een GAS-boete van 350 euro verwachten.

Niet wettelijk
De luid toeterende auto’s zullen overigens niet alleen in Antwerpen zijn. Ook in je eigen gemeente of stad zal je dit ongetwijfeld opmerken als de Rode Duivels winnen, al is dit niet wettelijk.

"Er zijn grenzen"
“We zijn van het principe dat voetbal een feest is en dat willen we zo houden”, klinkt het bij de lokale politie van Antwerpen in Het Nieuwsblad. “Maar er zijn natuurlijk grenzen. Met een paar mensen in de auto springen en wat toeteren, kan wel gedoogd worden. Maar als er verkeersovertredingen gemaakt worden, risico’s genomen worden of aanhoudelijke overlast gecreëerd wordt, zullen we wel moeten optreden. Afhankelijk van de context en de concrete vaststellingen kan er dan bestraft worden.”

GAS-boete
“Net als bij trouwstoeten kunnen de deelnemers van vreugdestoeten een GAS-boete opgelegd krijgen als ze het te bont maken”, klinkt het. De boete waarvan sprake bedraagt 350 euro. “Maar ook hier hangt het af van de grootte van de stoet en de overlast.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.