Margriet Hermans trekt opvallende conclusie: “Het moet veranderen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Margriet Hermans beviel 26 jaar geleden van haar dochter Celien. Ze had toen een zelfstandige statuut en bleef tot de laatste moment werken.

“Eén maand na de geboorte vroeg Gert Verhulst of ik het zag zitten om Zeg eens euh! op te nemen. Ik heb van mijn maand zwangerschapsverlof genoten maar ik miste tegelijk mijn werk. Voor mij is het beroepsleven boeiender dan thuisblijven. Na drie maanden thuis geraak je toch gedemotiveerd op je werk?”, bedenkt Margriet Hermans zich in TV-Story. 

"Ik kan me deels wel vinden in de redenering van de overheid dat de ziektedagen die je opneemt tijdens de laatste zes weken van je zwangerschap beschouwd worden als prenataal verlof. Let wel: er zijn natuurlijk echt wel uitzonderingen, maar er zijn inderdaad zwangere vrouwen die tot in de puntjes berekenen hoe ze zolang mogelijk kunnen thuisblijven. Ik gun hun dat enerzijds, maar die mentaliteit klopt niet." 

"Dan is je job een opdracht, terwijl het iets moet zijn waarbij je je goed voelt. Ik ben voorstander van een overgangsregeling, bijvoorbeeld door na je bevalling eerst parttime weer te beginnen werken of ouderschapsverlof verspreid op te nemen."