Koen Wauters was apetrots dit weekend: ‘Kippenvel en tranen in de ogen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Koen Wauters stond zaterdag zo fier als een pauw tussen het publiek op Werchter. Ibe, die onder zijn coaching onlangs ‘The Voice’ won, stond er op het podium in Klub C.

15 000 fans waren zaterdag afgezakt naar Klub C om het concert van Ibe bij te wonen. Strak in een wit pak en vanachter zijn piano bespeelde Ibe zijn publiek. En of ze ervan genoten hebben. Zijn halfuur durend optreden werd op luid applaus onthaald.

“Ongelofelijk! Ik moet er nog steeds van bekomen”, vertelde Ibe na zijn show. Op ‘Table Of Fools’ na bestond zijn setlist uitsluitend uit nieuwe nummers. Hij begon zijn show met het nog onbekende ‘Nothing I Can Do’. “Een ideale test om te zien hoe ze reageren op mijn nieuwe nummers. Ik vond het vooral supercool om te zien dat mijn nummers de mensen stil maakten en dat ze meezongen. Echt zot! Het is een bekroning op al mijn werk.”

“Ik heb bewust enkel nieuwe nummers gebracht, op dat ene nummer van Billie Eilish na dan. Met covers alleen kan je niet doorbreken, vind ik. Maar ook, als ik eigen materiaal live breng, kan ik daarin alleen maar groeien. Ik ben echt tevreden met hoe ik dit optreden gebracht heb. Ik was goed voorbereid. Ik heb vooraf drie try-outs gegeven, waaronder vrijdag nog op ‘Genk On Stage’. Maar Rock Werchter overtreft toch wel alles”, aldus een overdonderde Ibe.

Zijn coach Koen maakte het allemaal mee en was apetrots. “Ik zag hem nog maar opkomen en kreeg al kippenvel en tranen in mijn ogen. Zo straf dat hij hier staat én het nog waarmaakt ook. Niet vergeten dat hij een manneke van 17 jaar is. Ik ben oprecht fier”, glunderde hij.