Jan Verheyen is er helemaal kapot van: “Wat zij hebben meegemaakt tart alle verbeelding”
Jan Verheyen is er helemaal kapot van: “Wat zij hebben meegemaakt tart alle verbeelding”
Foto: Photonews

Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert gaan deze zomer samen een film maken, ‘Red Sandra’. De film zal gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Sven De Ridder en Darya Gantura. In Dag Allemaal vertellen Jan en Lien waarom zij zo gebeten zijn door dit verhaal.

Lahcen was die ochtend al heel vroeg wakker door het lawaai bij zijn buren. Het maakte hem helemaal van streek. De man stond er naakt voor de badkamer en spoot met de douchekop water door het venster. “Wat later stond hij met een bezemsteel buiten een schijngevecht na te spelen. Vervolgens trok hij alle gordijnen in het huis af en gooide die over zijn bejaarde moeder in de zetel, vernam Het Laatste Nieuws.

De man had al psychische problemen in het verleden en werd naar de spoed gebracht in een ziekenhuis in Heusden-Zolder. Lahcen was die dag knettergek en werd in een isoleercel gestopt die niet op slot was. Hij kon ontsnappen en vermoordde op zijn tocht ook Lisette Meerten.

De man zijn advocaat zegt dat zijn cliënt momenteel in de psychiatrie zit en goede resultaten boekt. Hij wil hem zelfs opnieuw laten onderzoeken om te bekijken of hij vrij kan kan komen. 

Kelly Dirkx, dochter van het dodelijk slachtoffer Lisette (54), hoopt dat het nooit zover zal komen. “Ik moet vandaag tegen mijn vierjarig kindje zeggen dat zijn oma door zo’n man er niet meer is. Waarom? We zijn moegestreden en de vraag om een vrijspraak is een klap in ons gezicht. Deze man mag nooit meer vrijkomen.”

De rechter doet op 6 juli een uitspraak over de zaak.

Meer nieuws

Meer nieuws

.