Koning Filip neemt drastisch besluit: “Alles moeten aanpassen”

bron: TV Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft een drastisch besluit genomen. Hij heeft alles moeten aanpassen.

Koning Filip moet de regeringsonderhandelingen in goede banen leiden. Hij moet dus ook constant beschikbaar zijn. Het heeft doen beslissen om zijn vakantieplannen aan te passen.

Koning Filip moet voorlopig op post blijven om de informateurs Reynders en Vande Lanotte op gezette tijden te ontvangen. Sowieso gaan Filip en Mathilde in de zomer nooit vóór 21 juli op vakantie. Want de nationale feestdag wordt beschouwd als het einde van hun werkjaar”, licht royaltywatcher Thierry Debels toen in TV- Familie.
(Lees verder onder de foto)

Ardennen
“Ook de koninklijke vakantie naar het Franse eiland Île d’Yeu, waar ze bij een goeie vriend logeren, gaat hoogstwaarschijnlijk niet door.” Allicht opteren voor een vakantie in eigen land. Ze trekken dan naar de Ardennen. “Tja, ze kunnen zich moeilijk in Blankenberge op het strand installeren en ’s avonds mosselen met frietjes gaan eten op de dijk."

"De Ardennen zijn een rustigere bestemming. En het koningspaar hoeft niet op zoek naar een chique B&B of zo. Zij zullen in het kasteel van Ciergnon verblijven, hun prachtige buitenverblijf tussen Dinant en Rochefort. Leopold II liet dit kasteel bouwen, hoog op een rots naast de rivier de Lesse”, besluit Debels.