Karl Vannieuwkerke weigert Eddy Merckx uit te nodigen in 'Vive le Vélo': “Hij is dat strontbeu”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zoals gewoonlijk trekt Karl Vannieuwkerke deze zomer naar Frankrijk voor de Tour de France. Hij zal binnenkort 24 afleveringen lang op Eén te zien zijn met ‘Vive le Vélo’.

Ter ere van Eddy Merckx’ eerste tourzege in 1969 start de Tour de France dit jaar in Brussel. Karl ontvangt weer een heleboel interessante gasten rond zijn tafel in 'Vive le Vélo', maar Eddy zelf zal daar niet bij zijn.

“Eddy zelf is al die aandacht naar verluidt al strontbeu”, vertelt Karl in Humo. “Ik begrijp ook dat hij keuzes moet maken. Wij zitten met ‘Vive le vélo’ een paar dagen in België en we overwegen zelfs niet om Eddy te vragen als gast, omdat hij nu al overbevraagd is. Zoon Axel komt wel.”

“Als je bij Merckx aan tafel zit met een kop koffie en een stuk taart, dan barst hij los. Over eten. Dan leer je de echte, grappige, charmante Merckx kennen. Als hij over de koers praat, is hij doorgaans gereserveerd en gespannen. Omdat iedereen hem er voortdurend over aanspreekt”, treedt journalist Maarten Vangramberen hem bij.

“Ik vind het mooi dat de ASO aan hem heeft gedacht om, vijftig jaar na zijn eerste zege in de Tour, de startlijn in Brussel te leggen. Maar er is al veel gezegd over die Tour en zijn carrière. Zet er maar bij: ‘tot vervelens toe’”, besluit Karl.