Om tranen van in de ogen te krijgen: Heidi Van Tielen heeft een belangrijke vraag voor haar zus Erika
Om tranen van in de ogen te krijgen: Heidi Van Tielen heeft een belangrijke vraag voor haar zus Erika
Foto: Photonews

Heidi Van Tielen kondigde een tijdje geleden aan dat ze stopt met de ochtendshows op Qmusic. Vandaag was het dan zover, ze deed haar laatste ochtendshow samen met Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck. Eén moment tijdens deze laatste show was wel héél emotioneel.

De fans van Familie hebben een verontrustende ontdekking gedaan over Jelle. Die werd door zijn moeder Trudy betrapt terwijl hij een stuk taart eet.

Aangzien Jelle superscherp wil staan voor het voetbal, eet hij nauwelijks nog. De fans ontdekten dat hij wel eens de ziekte boulimia nervosa zou kunnen hebben. Dat is een eetstoornis.

'In de regel begint boulimia nervosa met stevig lijnen of vasten en de wens om af te slanken. Boulimia nervosa verschilt echter van anorexia nervosa daarin, dat men de beheersing over het eetgedrag verliest en daardoor véél meer eet dan men zou willen. Om de effecten van hetgeen men teveel gegeten heeft weer teniet te doen, wordt geprobeerd het eten zo snel mogelijk uit te braken of met behulp van laxeermiddelen uit het lichaam te verwijderen.'

'Ook bij mensen met boulimia nervosa wordt het denken en doen gedomineerd door voedsel en slank zijn. De jongere al van een 'eetbui' als ze iets meer neemt dan dat ze zich had voorgenomen. Pas later worden steeds grotere hoeveelheden eten genuttigd. Het lijkt erop dat het honger- en verzadigingsgevoel hierbij geheel verstoord raakt.'

Meer nieuws

Meer nieuws

.