Koningin Mathilde reageert kordaat op vraag over Elisabeth: “Dat is absoluut niet aan de orde”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het was groot nieuws: kroonprinses Elisabeth vertrok samen met onze koningin mee op missie naar Kenia. Mathilde heeft nu duidelijkheid geschept waarom ze besloot om haar dochter mee te nemen op deze missie.

"U heeft me enkele jaren geleden eens gevraagd of ik mijn kinderen zou willen meebrengen op een zending... Nu is het dus zover”, vertelt Mathilde in Het Laatste Nieuws. “Het is altijd al een keuze van de koning en mezelf geweest om onze kinderen te betrekken bij terreinbezoeken. We vinden dat belangrijk voor hun opvoeding, zeker een bezoek met Unicef. Ik kom van die reizen altijd met heel veel verhalen thuis. En blijkbaar is het gelukt om hun interesse te wekken. Toen ik deze reis aan Elisabeth voorstelde, was ze enthousiast. Het kwam goed uit, want ze is klaar met het schooljaar. Het was nu gemakkelijk om haar mee te nemen."

"De koning en ik vertellen thuis al jaren aan onze kinderen wat we doen en waar we mee bezig zijn. Ze zijn daar altijd al in geïnteresseerd geweest. We zijn toch maar gewoon zoals alle andere ouders: we spreken met veel interesse over wat we doen en de kinderen luisteren. Nu kreeg Elisabeth de kans om te ontdekken wat Unicef doet. Ze is hier en ze observeert. Ik vind dat heel, heel mooi. We zijn ook veel in contact met mijn echtgenoot. Met de moderne technieken gaat dat goed."

Sommigen dachten dat Filip en Mathilde hun dochter met deze reis voorbereidden op het koningschap. Maar daarover was Mathilde heel duidelijk: “Dat is niet aan de orde. Het is een menselijk bezoek, enkel bedoeld om haar te laten zien wat er hier gebeurt, wat de jongeren hier beleven. Dat vind ik zo belangrijk, ook voor hen. Elke ouder wil toch tonen aan zijn kinderen wat hij doet."

Tags mathilde