Guy Van Sande vindt 'dat hij dat meisje niks misdaan heeft', advocate reageert verbolgen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Guy Van Sande heeft een opmerkelijke wens. Hij wil opnieuw contact met het meisje dat hij bij hem thuis naakt fotografeerde.

Speurders vonden op de computer van Guy Van Sande een zelfgemaakte foto van een naakt minderjarig meisje. Hij had de foto in zijn eigen badkamer gemaakt.

Guy Van Sande deelde mee dat hij graag opnieuw contact zou hebben met dit meisje. Vandaag heeft hij een contactverbod met dit kind, dat nog altijd minderjarig is. Van Sande begrijpt niet dat niet moeilijk ligt, aangezien ze een slachtoffer is. “Hoezo, ik heb haar toch niks misdaan?”, zei Guy.

Iris Exelmans, de advocate van de papa van het gefotografeerde meisje, reageerde verbolgen: "Dat is net zijn probleem. Tot op vandaag heeft hij nog altijd geen schuldinzicht. Is hij misschien vergeten hoe hij aan zijn pedo-vriendjes in de chatroom beloofde die naaktfoto van dat kind te bezorgen? Van Sande wist maar al te goed dat hij fout bezig was, want hij schreef dat hij wel eerst nog haar gezicht van de foto moest knippen. Voor mijn cliënt was het belangrijk dat Van Sande ook spijt zou hebben van zijn daden. Voor de veiligheid van iedereen hoop ik dat hij een straf krijgt waarbij hij geen enkel contact meer mag hebben met minderjarigen."