Andrea Croonenberghs weet nog hoe ze reageerde toen ze het nieuws over de dood van Yasmine vernam: "Ik weigerde nog om dit te doen"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Tien jaar geleden besloot zangeres Yasmine om een einde te maken aan haar leven. Tien jaar later is het verdriet om de zangeres nog groot.

Andrea Croonenbergs blikt bij Radio 2 terug op het moment dat ze het nieuws vernam over de dood van Yasmine. "Het was een mooie zomerdag zoals vandaag en ik kreeg telefoon met de vraag of ik dringend naar Brussel kon komen om te omroepen, omdat ze Yasmine niet konden vinden. Toen we om half vijf in de studio klaarstonden, kwam de fatale mededeling. Ik ga het nooit vergeten. Ik heb geweigerd om die avond nog een woord uit te brengen. Ik vond dat er absolute radiostilte moest zijn", zegt Andrea.

"Yasmine baande vooral heel erg haar eigen weg. Als je ziet welke weg ze muzikaal heeft afgelegd, van dancemuziek tot heel donkere muziek, dat is een immense weg die ze zelf heeft durven af te leggen. Kreeg ze daar genoeg appreciatie voor? Dat durf ik niet te zeggen. Maar ik denk dat het daar weinig mee te maken heeft gehad." 

"Iemand als Yasmine had veel meer om wél voor te leven, dan om te zeggen 'ik stop ermee.' Maar je kan nooit in het diepst van iemand z'n ziel kijken. Dat is tegelijk heel mooi en heel triest. Ik denk altijd, waarom konden de mensen die zelfs zo dicht bij haar stonden haar allerdiepste pijn niet voelen of opvangen? Soms kan je blijkbaar de allerdiepste pijn niet verwoorden gewoon..."