VTM

Nuria uit ‘Blind Getrouwd’ neemt drastisch besluit: “Het is onaanvaardbaar”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
In september is het zover voor Nuria en Stijn uit ‘Blind Getrouwd’. Dan verwachten ze hun tweede kindje.

Nuria heeft intussen een drastisch besluit genomen. Ze is voorlopig gestopt met werken. “Ik werk bij zorg Kortrijk, met mensen met dementie”, licht Nuria toe in TV-Story. “Fysiek een enorm zware job. 

“Eerst had ik zoiets van: ik ben zwanger, niet ziek: ik blijf zo lang mogelijk werken, maar op aanraden van mijn dokter ben ik in mei gestopt. Mijn lichaam was op. Met een kind van een jaar in huis is het extra zwaar.” 

“Gelukkig kon ik rekenen op begrip van mijn werkgever. In de zorgsector moet je sowieso na zeven maanden stoppen met werken,’ vertelt Nuria. ‘Na de geboorte heb ik recht op veertien weken moederschapsrust en neem ik ook een maand ouderschapsverlof, zodat ik pas rond februari weer aan de slag zal gaan.”

Nuria is niet te spreken over de huidige regeling. “Elke mama zou zelf moeten kunnen kiezen wanneer ze weer wil werken. En elke aanstaande mama zou ziekteverlof moeten kunnen nemen in de laatste zes weken van de zwangerschap. De huidige regeling is onrechtvaardig. Voor de werkgever lijkt het me trouwens handiger dat je definitief thuisblijft als het niet meer lukt dan dat je voortdurend enkele dagen ziek valt. Dan kan je baas iemand zoeken om je te vervangen en hebben je collega’s minder stress."