Journalist doet opvallende ontdekking bij prinses Elisabeth: “Plots veranderde ze helemaal”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth is in Kenia voor haar eerste buitenlandse handelsmissie ooit. Ze doet in het gezelschap van haar moeder koning Mathilde.

In het kielzog van de koningin en de kroonprinses reizen ook 12 journalisten, cameramensen en fotografen mee. Koningin Mathilde was maar wat blij dat niemand op de hoogte was dat ook haar dochter Elisabeth erbij is.

Eén van de aanwezige journalisten is royaltywatcher Wim Dehandschutter. “Mijn eerste indruk van Elisabeth is die van een gewoon meisje. Witte blouse, sportieve, bordeaux pantalon en witte sneakers van Stan Smith. De lange, blonde haren samengebonden in een paardenstaart. Ze laat mama het woord voeren tijdens de informele babbel. Is een tikkeltje verlegen. Overdonderd ook wellicht door alle media-aandacht”, bedenkt Wim zich in Het Nieuwsblad.
(Lees verder onder de foto)

Matuur
Maar de royaltywatcher zag dat plots allemaal veranderen. “Haar schuchterheid is maar een momentopname, zal later blijken als we geland zijn in Kakuma. Als er in het begin al sprake was van stress, verdwijnt die op het terrein. Voor een meisje dat nog de middelbare school moet afmaken, stapt ze matuur door de dag. Ze volgt leergierig hoe haar moeder het doet - mensen begroeten, gesprekken voeren, de interactie opzoeken - en blijft veilig naast of achter haar lopen. Als Mathilde in een school op de grond gaat zitten tussen kleuters, aarzelt een onwennige Elisabeth eerst, om dan overtuigd haar voorbeeld te volgen.”

“Op de terugvlucht naar Nairobi, na een lange dag, ben ik nog getuige van een intiem moeder-dochtermoment. Elisabeth legt haar hoofd op de schouder van Mathilde en valt in slaap. Moe maar voldaan na haar geslaagd debuut.”