Familie-acteur Pieter Van Keymeulen ook het slachtoffer van deze vreselijke praktijken: “Ze konden het niet accepteren”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Pieter Van Keymeulen (34) speelt in Familie de rol van brandweerman Laurens. Er zijn sterke geruchten dat hij wel eens de pyromaan zou kunnen zijn.

Pieter Van Keymeulen maakt hij geen geheim van zijn geaardheid. Hij is homo. De acteur zal al veel veranderen op vlak van holebi-rechten. “Absoluut. Het is zelfs ongelofelijk wat er alleen al de laatste vijf tot tien jaar is verwezenlijkt. Maar we zijn er nog niet. Niet alleen in België, ook wereldwijd. Er is nog te veel anti-homoseksueel geweld”, vindt Pieter in TV- Familie.

De acteur werd zelf ook het slachtoffer van gaybashing. “Spijtig genoeg wel. Ik zat op een katholiek college, en niet iedereen daar kon of wilde accepteren dat ik homo ben. Dat uitte zich vooral verbaal. Scheldpartijen en zo.”

Pieter is momenteel nog vrijgezel. “Ik ben zo druk bezig. Geen tijd voor een relatie, vrees ik. Binnenkort ben jij te zien in ‘Fierce’, een toneelstuk over rellen die de start betekenden van de pride-beweging. De regisseur is Lieven Debrauwer, bekend van o.a. ‘Pauline & Paulette’. En de repetities komen er al snel aan. Dit stuk is nodig”, besluit hij.