“Het leven van prinses Elisabeth is als een ingepakt cadeau waarvan je altijd al wist wat erin zat en omruilen is onmogelijk”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth keert morgen terug met haar moeder koningin Mathilde van handelsmissie. Dan zit haar eerste buitenlandse missie erop en mag ze Kenia achter zich laten.

Journaliste Nadine Van Der Linden heeft zo haar bedenkingen bij het leven van het prinses Elisabeth. “Ze heeft een gebrek aan vrijheid”, merkt ze op in Het Laatste Nieuws. “Het leven van Elisabeth is als een ingepakt cadeau waarvan ze altijd al wist wat erin zat. Omruilen onmogelijk, zelfs met bonnetje.” 

“De afgeschermde jeugd, in jurkjes met wit kraagje. Dán al moet je veelbelovend staan lijken. Vervolgens: de school in het buitenland, waar je iets heel werelds moet studeren. Niet voor Elisabeth, de vrijheid van een beetje te twijfelen in je gerafelde jeans, of je nu hondentrainster wil worden dan wel tattoo-artieste.” 
(Lees verder onder de foto)

Temptation Island
“Of de luxe van uitdagend te staan roken op straat, gewoon om pa een beetje te jennen. Veel tieners blinken uit in 'slecht bezig zijn'. Dat is belangrijk. Wie als kind wat heeft mogen revolteren tegen de gevestigde orde, kan er zich later makkelijker naar schikken. Dát privilege moet Elisabeth als koningsdochter dus ontberen, terwijl ze zich zal moeten schikken als geen ander.”

Koningin Mathilde zal er wel voor zorgen dat prinses Elisabeth haar rol vindt in het koningshuis. Zich laven aan blije gezichtjes, van weeskinderen voor wie je iets betekent, bijvoorbeeld. Voedselpakketten uitdelen, wetende dat je daarmee niet de wereld zal veranderen, maar dat je niettemin toont dat tieners nog wel wat anders doen - of kúnnen doen - dan zich reppen naar Love of Temptation Island. Ja, we betalen dat allemaal met onze centen, en neen, dat is niet meer helemaal van deze tijd, maar voorlopig ploegt de boer verder, en dan liever zo: met een idealisme en een zachtheid die óók niet meer van deze tijd zijn."