Sabine Hagedoren kondigt grote weersverandering aan voor volgende week

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Video VRT
Het is vandaag puffen en zweten. De temperatuur ging richting 35 graden. Al lijkt er wel een weersverandering in de lucht te hangen.

“Het is zeer warm weer. Drink ook geregeld en als je niets moet doen, doe dan ook niets. Denk ook aan de dieren want die hebben het even warm als wij”, licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio 2.

“Deze nacht gaat het makkelijker slapen zijn. We verwachten dat de temperaturen wat lager gaan zijn. We gaan naar 16 graden aan de kust en in het zuiden nog 20 graden. Morgen staan we op met ochtendgrijs. Die kan aan de kust hardnekkiger zijn. Aan de kust wordt het niet warmer dan 20 graden. In het centrum wordt het ‘maar’ 28 graden. Het blijft dus een heel warme periode. Er zal ook opnieuw een brandende zon zijn.”

Weersverandering
“Donderdag veel zon met 30 graden en iets meer voor het zuiden van het land. Aan de kust 20 graden en in het centrum van het land maximum 27 graden. De verschillen zijn groot omdat de subtropische in het zuiden van het land blijft hangen, maar aan zee is er al een koelere lucht. Vrijdag blijft dat verschil ook zo. De temperaturen blijven hetzelfde met een brandende zon.”

“Zaterdag zitten we weer in warmere lucht met temperaturen boven de 30 graden. Zondag krijgen we ook nog 28 graden. Begin volgende week zou het wisselvalliger worden met misschien een bui. Maandag nog 29 graden en dinsdag 23 graden."