Bekende scenariste van Familie verklapt het: "Hij beslist wat er zal gebeuren"

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Het zijn de scenaristen die bepalen wat er gebeurd in Familie. Je mag hen gerust God noemen, want ze beslissen ook voor leven en dood.

Bij het team van scenaristen is er ook een bekend iemand. Actrice Joyce Buelens, die we kennen 'De Luizenmoeder' is één van de personen die mee de scenario's bedenkt.

"Op een dag liet een vriendin van me weten dat ze bij Familie iemand zochten om het schrijversteam te versterken", zegt Joyce in TV-Story. Ik ben op gesprek gegaan en mocht aan de slag. Al moest ik eerst wel de karakters veel beter leren kennen, want ik had al lang niet meer gekeken."

Joyce legt ook uit hoe ze te werk gaan. "We brainstormen rond een karakter met in ons achterhoofd of we hem of haar iets spannends of romantisch willen laten overkomen. We doen voorstellen en de head writer hakt de knoop door. Dat wordt dan in een korte samenvatting gegoten, wat ik doe, waarna iemand anders de dialogen schrijt. Maar om een voorbeeld te geven waar ik heel trots op ben: ik heb voor de midseason-inale het verhaal rond Marie-Rose in de rechtbank geschreven."