“Wat Koen Wauters toen deed heeft echt veel indruk gemaakt”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
In het VTM – programma ‘Over Winnaars’ hielp Koen Wauters mensen met een beperking om een droom te verwezenlijken. Pascal Braeckman was toen de klankman van dienst. Pascal krijgt nu zijn eigen rubriekje in het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’.

Pascal Braeckman zal vanaf september elke week te zien zijn in ‘Iedereen Beroemd’. In zijn eigen rubriek neemt hij telkens iemand met een handicap mee op uitstap in de zijspan van zijn motor. “Het doel van de uitstap is een fijne dag beleven”, zegt Braeckman. “Niets meer, niets minder. Het is geen droomfabriek, er worden geen bergen verzet. Soms doen we een activiteit die mijn gast graag doet, soms zijn we gewoon weg en hebben we een goeie babbel.”

Het idee voor deze rubriek komt van Glenn Crynen, die de baas is van Project U/Turn. Deze organisatie organiseert avontuurlijke activiteiten voor mensen met een handicap. Pascal Braeckman kwam in contact met deze organisatie toen hij klankman was voor het VTM-programma ‘Over Winnaars’ met Koen Wauters. “Dat heeft echt indruk gemaakt. Maar zoals ik zei: wat ik doe, is iets anders. Ik wil gewoon mensen die ik bewonder, een fijne dag bezorgen.”