Felle kritiek op beslissing van KMI: “Code oranje? In mijn tijd heette dat gewoon ‘zomer’!”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
We gaan een heuse hittegolf tegemoet, met temperaturen die kunnen opklimmen tot 36 graden. Het KMI kondigde daardoor ‘code oranje’ af. Maar sommigen hebben daar toch hun bedenkingen bij.

De waarschuwing op de website van het KMI zijn duidelijk: “Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen voor behoeftige mensen noodzakelijk zijn. Drink regelmatig, kleed je lichter, breng de dag in koelere ruimten door, volg de gezondheidstoestand regelmatig op, neem licht verteerbaar voedsel (in kleinere porties) en houd deuren en ramen gesloten om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.”

Heel wat mensen begrijpen de paniek niet. “Code oranje? In mijn tijd werd dat gewoon ‘zomer’ genoemd. Binnenkort moet je eerst naar een therapeut om een weekje zon te overleven”, reageert iemand. “Waarom moeten wij bij de minste afwijking van het normale gewaarschuwd worden? Is het niet voor wat regen en wind, dan is het voor de zon en straks voor de droogte. Een beetje teveel kleuterklas voor mij!”

 

Tags kmi