Sam Bettens beleefde een moeilijk moment: “Mijn dochter voelde zich achteraf heel slecht”

bron: Het Laatste Nieuws/YouTube
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de Verenigde Staten, waar Sam woont, werd onlangs Vaderdag gevierd. Het was de eerste keer dat Sam Bettens op deze dag gevierd werd door zijn kinderen sinds hij zich geout heeft als transgender.

Sam en zijn vrouw Sarah hebben in totaal vier kinderen: twee adoptiekinderen, Jett en Charlie, en twee kinderen uit Sarah’s vorige relatie, Taylor en Justin.

“Gelukkige Vaderdag! Die woorden klonken als muziek in mijn oren”, vertelt Sam. Zijn jongste kinderen hebben zijn transitie aanvaard, hebben de knop onmiddellijk omgedraaid. “Ze zijn gewoon verder gegaan met hun leven als achtjarige.”

De oudste kinderen gaan er iets anders mee om. “Sommige mensen dachten er niet aan om mij een gelukkige Vaderdag te wensen. Niet omdat ze vinden dat ik dat niet verdien, maar gewoon omdat het simpelweg niet in hen opkwam. Mijn 23 – jarige dochter kent mij als haar stiefmoeder sinds ze 6 jaar oud is. Ze stond er gewoon niet bij stil dat ik vanaf nu Vaderdag vier. Ze voelde zich achteraf heel slecht. Maar dat is normaal, zulke zaken vergen nu eenmaal tijd.”