Kürt Rogiers: “Ik kreeg een aanbod van ‘Thuis’”

bron: Hallo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vandaag speelt Kürt Rogiers de rol van Lars in ‘Familie’. Maar het had weinig gescheeld of hij was begonnen in die andere populaire Vlaamse soap ‘Thuis’.

“Dat was in de periode dat mijn radioprogramma op de laaste benen liep in 2016. Ik had nog ‘Valkuil’ en ‘The Voice Kids’, en mijn contract liep nog een poosje. In die periode begon ik toevallig te Whatsappen met Elvira Kleynen. Zij was ooit producer van ‘Wittekerke’ en werkt nu al enkele jaren bij ‘Thuis’. Ik vertelde haar dat ik weer meer wou acteren. Waarop ze plots vertelde dat er een interessante nieuwe rol zou komen in ‘Thuis’.”

“Mijn contract in Vilvoorde liep nog een half jaar, en ik vond het maar fair dat ik de bazen liet weten dat er een aanlokkelijk voorstel van de VRT kwam. Even later werd er een vergadering met heel wat belangrijke mensen binnen Medialaan belegd en vroegen ze me om Lars te spelen in ‘Familie’.”

“Bij ‘Familie’ wilden ze mij direct voor een paar jaar binden. Bij ‘Thuis’ proberen ze eerst personages uit, en als die aanslaan, mogen ze blijven terugkomen. Er was geen garantie op langere termijn. Daarbij kwam ik bij ‘Familie’ collega’s als Sandrine André en Roel Vanderstukken tegen die ik al goed kende.”

“In ‘Thuis’ had ik psychiater Ruben Huisman gespeeld. Die rol is toen vertolkt door Wim Van de Velde, en is maar een jaartje gebleven. Ik heb destijds dus de beste keuze gemaakt.”