Vriendin van Yasmine neemt het op voor haar ex

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Martine Prenen was de hartsvriendin van Hilde Rens, de echte naam van Yasmine. Zij neemt op het voor Hildes ex, Marianne.

“Kort na haar dood deed ik een oproep om de kruisiging van Marianne te doen stoppen. Ik kan het alleen maar zo noemen”, zegt Martine in Dag Allemaal. “Als iemand sterft, hebben mensen de behoefte om een schuldige aan te wijzen. Dat begrijp ik. Maar in dit geval wás er geen schuldige. Het was gewoon een verschrikkelijke samenloop van omstandigheden.

“Ik heb Marianne de dag dat Hilde overleden is nog aan de lijn gehad. Zij kon niet praten van verdriet. En natuurlijk heeft zij een gigantisch litteken op haar hart. Als het niet gaat tussen twee mensen en het stopt, is dat voor beiden heel verdrietig. En als één van de twee dan kiest voor wat Hilde heeft gedaan, is dat verscheurend voor de ander. Marianne heeft dit natuurlijk nooit gewild. Er gaan elke dag mensen uit elkaar. Als die allemaal uit het leven zouden stappen, waren wij met niet veel meer. Marianne en Hilde waren gescheiden, maar ze waren er wel nog samen voor hun dochter.”