“Enkele dagen voor haar dood heeft Yasmine zeer verontrustende dingen gezegd”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week, op 25 juni, zal het tien jaar geleden zijn dat Yasmine uit het leven stapte. Het laatste weekend voor haar dood heeft zij doorgebracht bij haar hartsvriendin, Martine Prenen.

Martine heeft Yasmine dat weekend zoveel mogelijk in de watten gelegd en vertroeteld. De kamerjas waarin Yasmine dat hele weekend heeft rondgelopen, hangt bij haar thuis nog altijd aan hetzelfde haakje.

Hoewel Martine de indruk had dat het toch een klein beetje beter leek te gaan met haar vriendin, herinnert ze zich dat Yasmine dat weekend, louter enkele dagen voor haar dood, al enkele zeer verontrustende dingen heeft gezegd.

“Ze heeft dat weekend over zelfmoord gepraat. Ze zei: ‘Ik heb al eens geprobeerd om mezelf op te hangen. In de garage, met een tuinslang.’ Toen heb ik al grappend gezegd: ‘Allez Hilde, wie hangt zich nu op met een tuinslang?’ We hebben daar zelfs nog om gelachen, echt onnozel over zitten doen.”

“Ze zei dat ze soms vreemde gedachten had, omdat ze zichzelf geen goede artieste en geen goede moeder vond. Onzin natuurlijk, want zij lééfde voor haar kleine meisje. Was ze er nog maar geweest, dan had ze Ella-Lou nu nog kunnen knuffelen.”

 

(Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be)