Vincent Banic verklapt al iets over zijn personage Guido: “Dat is het gevolg van het vertrek van Emma”
PMN
Vincent Banic verklapt al iets over zijn personage Guido: “Dat is het gevolg van het vertrek van Emma”
Foto: Medialaan

Dramatischer kon haast niet. Net op hun huwelijksdag laat Emma alles en iedereen in de steek en trekt ze met Lukas en de meisjes naar Afrika.

“Ik kon niet meegaan door een allergische reactie aan mijn voet", vertelt Vanessa aan Het Laatste Nieuws. "Hij vertrok om 11.30 uur. Rond 15.15 uur stuurde hij een berichtje dat hij ging terugkeren naar de camping."

Hulpdiensten
Christophe had tegen 18 uur terug moeten zijn, maar dat gebeurde niet. Vanessa verwittigde meteen de hulpdiensten. Brandweer, de reddingsdienst van de Alpen, de Civiele Bescherming en nog andere politiediensten gingen op zoek, bijgestaan door twee helikopters.

Intensieve zoektocht
Drie dagen lang werd er intensief gezocht naar Christophe. "Hij had een klein rugzakje met eten en drinken bij zich, maar uiteraard niet genoeg voor verschillende dagen", getuigt Vanessa.

Onweer
Gisteren werd zijn lichaam dan teruggevonden. Net toen Christophe wilde afdalen trok een onweer over de streek. Mogelijk heeft dat hem in de problemen gebracht. 

Steile bergbeklimming
Het was op de Quinquabaye-bergkam dat de reddingswerkers gisternamiddag Christophes lichaam aantroffen. Dat is een erg steile beklimming, die eigenlijk enkel bedoeld is voor goed uitgeruste bergbeklimmers.

Meer nieuws

Meer nieuws

.