Vincent Banic verklapt al iets over zijn personage Guido: “Dat is het gevolg van het vertrek van Emma”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Dramatischer kon haast niet. Net op hun huwelijksdag laat Emma alles en iedereen in de steek en trekt ze met Lukas en de meisjes naar Afrika.

Het vertrek van Bab Buelens, die de rol van Emma speelt, is ook niet helemaal een verrassing. Er waren al langer geruchten dat ze zou verdwijnen uit de soap. Het neemt niet weg dat het afscheid pijn doet.

Vincent Banic, die de rol van Guido vertolkt, heeft het nog altijd moeilijk met het vertrek van Bab. In het echt staat Bab al een goede maand niet meer op de set. “Ik vind het een héél spijtige zaak dat Bab weg is”, zegt Vincent in Dag Allemaal. “We hebben zoveel leuke dingen meegemaakt samen.”

Drie jaar geleden kreeg Vincent de rol van Guido. Hij kon toen erg rekenen op Bab. “Ik heb heel veel van haar geleerd. Ze heeft me het personage echt beter leren kennen. Ze had natuurlijk ook al twee Guido’s gehad hé. (het personage werd voor Vincent vertolkt door Jordi Rottier en Jelle Florizoone, die al na een jaar vervangen werd door Vincent, ndvr) Gaandeweg heeft zij mee de huidige Guido gevormd. Na haar vertrek zal h? ook nooit meer dezelfde zijn. En ik ook niet.”