Actrice Christel Domen wordt er compleet moedeloos van: “En dat is de schuld van mijn bekende kop”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ook al is het stil rond haar, Christel Domen heeft nog werk als actrice. Maar veel te weinig om van te kunnen leven. Door de VDAB wordt ze verplicht zich te heroriënteren.

“In hun ogen ben ik een profiteur”, vertelt Christel in Dag Allemaal. “Het feit dat acteurs met dagcontracten werken, is hen een doorn in het oog. Ze zien het als profiteren als je niet genoeg van die dagcontracten kan voorleggen, omdat ik daarnaast ook een werkloosheidsvergoeding krijg.”

“Het komt erop neer dat ze me verplichten om een voltijdse baan te nemen. Ineens moet ik IT of administratie gaan leren. Ze hebben ook al gezegd dat ik maar moet gaan kuisen, dat ik mezelf realistische doelen moet stellen. Ik word gewoon over dezelfde kam geschoren als mensen die profiteren van het systeem.”

“Ik ben al heel vaak gaan solliciteren: voor bediendenwerk, onthaal, communicatie... Maar ik word niet aangenomen. Als 55-plusser heb ik het best wel moeilijk. Buiten acteerwerk kan ik niks op mijn cv zetten.”

Bedrijven willen haar blijkbaar niet aan hun onthaalbalie. “Dat valt tegen. Als ik voor zo’n job ga solliciteren, zie ik die mensen denken: wat komt die hier doen? Ze vrezen dat ik meteen weg ben als ik ergens kan gaan spelen. Echt, als ik ga solliciteren, is mijn bekende kop eerder een nadeel dan een voordeel.”

“Ik heb ook al gesolliciteerd bij boekhandels en musea. Maar zij werken liever met studenten, die kunnen beter met de computer overweg en zijn goedkoper. En ook daar hebben ze liever een mooi, jong meisje”, besluit ze.