VTM

‘The Voice’ – winnaar Ibe krijgt een duidelijke boodschap: “Vergeet haar niet te bedanken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Het is straf wat Ibe presteert. Weldra speelt hij op Rock Werchter, en in het najaar speelt hij twee uitverkochte concerten in de AB Club. Zijn muzikaal talent heeft Ibe deels van zijn grootvader Freddy Birset geërfd. Hij toerde ooit nog samen met Helmut Lotti Europa en Canada rond, voor in totaal 204 concerten.

“Maar de grootste verdienste ligt bij mijn dochter en Ibes mama Annick”, vindt Freddy. “Als alleenstaande vrouw met drie kinderen heeft zij jarenlang al haar tijd netjes verdeeld over haar kinderen. Aanvankelijk was Ibe ook voetballiefhebber. Tot mijn dochter ontdekte dat er meer muzikaal talent in dat kleine jongetje schuilde. Ik moet zeggen: wanneer hij in de auto kinderliedjes zong voor zijn twee zusjes, was hij de enige die toonvast en ritmisch juist kon zingen”, herinnert hij zich.

Mama Annick trok met Ibe naar de muziekschool. De kleine Ibe had aanvankelijk vooral interesse voor de gitaar. “Dat heb ik een beetje uit zijn hoofd moeten praten”, vertelt Freddy. “Allemaal plezant, maar de piano is en blijft toch de basis in de muziek. Gelukkig bleek al snel dat Ibe het toestel meteen begrepen had en dankzij zijn enorm goed gehoor schrijft hij inmiddels zijn eigen nummers. Hij mag zijn mama wel bedanken. Toen Ibe piano begon te spelen, moest zij tot drie keer per week met hem rondrijden. Ze heeft zoveel inspanning gedaan.”

Tags ibe