Geruchten over affaire met buurvrouw hebben wrede gevolgen: prins William grijpt drastisch in

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Enkele maanden geleden doken er plots geruchten op die het Verenigd Koninkrijk op zijn kop zetten: prins William zou een affaire hebben gehad met zijn buurvrouw, de eveneens getrouwde Rose Hanbury. Deze affaire heeft zeer lastige gevolgen gehad voor het koppel.

De ooit zeer innige vriendschap tussen Kate Middleton en Rose Hanbury is over. Door de geruchten over de affaire zou het tot een fikse ruzie gekomen zijn tussen de twee. William zou graag hebben dat de koppels vrienden kunnen blijven, maar daar denkt Kate helemaal anders over. “Kate heeft duidelijk gemaakt dat ze hen niet meer wil zien, en dat ze ook van William verwacht dat hij hen negeert, ondanks hun sociale status”, vertelt een bron aan de Britse krant The Sun.

Blijkbaar zou prins William ook erg ver gegaan zijn om de roddels over de affaire de kop in te drukken. Hij deed iets zeer ongebruikelijks: hij nam een advocaat onder de arm. Dit is ongebruikelijk, omdat de koninklijke familie eerder de gewoonte heeft om roddels te laten overwaaien en er niet op te reageren. Maar deze keer vond William het blijkbaar wél nodig om actie te ondernemen. Zijn advocaten zouden een brief rondgestuurd hebben waarin stond: “de publicatie van valse speculaties met betrekking tot het privéleven van onze cliënt is niet alleen vals en zeer schadelijk, maar vormt ook een schending van zijn privacy met betrekking tot artikel 8 van het Europees Verdrag van de rechten van de mens.”

Volgens een getuige zouden Kate en William momenteel hard aan hun huwelijk werken.