Volgende week is de zomer daar: 30 graden en daar blijft het niet bij

bron: KMI
door: PMN
Het is uitkijken naar volgende week. Dan staat de zomer echt wel voor de deur.

Morgen krijgen we al een voorsmaakje. Het wordt dan zo’n 23 graden. Er kunnen zich wel stapelwolken ontwikkelen waar lokaal een bui uit kan vallen. Maandag krijgen, onder invloed van een hogedrukgebied boven Duitsland en Polen, rustig en droog en warmer weer met vorming van stapelwolken. Het wordt 21 graden aan zee en zo’n 26 graden in de Kempen.

En dan zijn we vertrokken. Dinsdag wordt het een vrij zonnige dag. De temperaturen schommelen tussen 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Woensdag wordt nog beter. Dat wordt de warmste dag van de week met 30 graden in de Kempen. Het is wel onstabiel met in de loop van de dag regen- en onweersbuien.

Ook donderdag blijft het zomerswarm met 24 graden. De lucht is dan wel onstabiel waardoor er een regen - of onweersbui kan vallen. Vrijdag is meestal droog met opklaringen. In het centrum van het land kan het zo’n 21 graden. En volgend weekend zouden we opnieuw gaan naar temperaturen van zo’n 24 graden. Het ziet er dus alles behalve slecht uit.

Tags zomer